Δραστηριότητες

Κοινωνικό έργο
Ο Σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο 2 μέρες αιμοδοσίας, που έχουν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία και συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό αιμοδοτών. Ετσι έχουμε 400 εθελοντές αιμοδότες και έχουμε μαζέψει πάνω από 3000 μονάδες αίματος.

Εκδηλώσεις
Κάθε χρόνο ο Σύλλογος οργανώνει διαλέξεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.

Τα τμήματα μας κάθε χρόνο δίνουν διάφορες παραστάσεις σε εκδηλώσεις ιστορικού, θρησκευτικού και αθλητικού περιεχομένου, με αποκορύφωμα το πολιτιστικό
τριήμερο του καλοκαιριού.

Φιλανθρωπικό Έργο
Ο Σύλλογος έχει προσφέρει βοήθεια σε διάφορα ευαγή ιδρύματα όπως: το “Χαμόγελο του Παιδιού”, η “Κιβωτός” Αθηνών, το “Ευθύμειο” Κέντρο, σε γηροκομεία γυναικών και ανδρών Κορινθίας, Άργους, Σαλαμίνας, Τρίπολης, Βάρδα Ηλείας.
Στην τοπική κοινωνία έχει προσφέρει “βοήθεια στο σπίτι” καθώς επίσης έχει ενισχύσει με χρήματα και αγαθά οικογένειες και άτομα που είχαν ανάγκη και δεν σταματά. Δίνει το παρόν όταν φυσικά φαινόμενα φέρνουν την καταστροφή σε άτομα και σε κοινωνίες (πλημμύρες κλπ).

Εκδρομές
Ο Σύλλογος οργανώνει εκδρομές 1/ήμερες και πολυήμερες με στόχο τα μέλη και οι εκδρομείς να γνωρίσουν την Ελλάδα, να μάθουν την Γεωγραφία της, την ιστορία της, να προσκυνήσουν σε θαυματουργά μοναστήρια και εκκλησίες να δούνε τους ξακουστούς αρχαιολογικούς μας χώρους  και μουσεία και να ακούσουν για τον αρχαίο μας πολιτισμό, γιατί γίνεται σωστή ξενάγηση από τα μέλη το Δ.Σ ή από ειδικό ξεναγό και έτσι αυτοί που μας ακολουθούν γυρίζουν με περισσότερες γνώσεις χωρίς βέβαια να παραλείπεται και το ψυχαγωγικό στοιχείο.

Εξορμήσεις
Ο Σύλλογος πραγματοποιεί επισκέψεις σε θεατρικούς χώρους (Επίδαυρο, Ηρώδειο) θέατρα Αθηνών και χώρους ποιοτικής μουσικής (Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής κλπ).

Βραβεύσεις
Ο Σύλλογος βραβεύει άριστους μαθητές, εθελοντές αιμοδότες, προσωπικότητες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Πολιτιστικές ανταλλαγές
Ο Σύλλογος κάνει πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλους Συλλόγους και σε αυτές συμμετέχουν όλα τα σχήματα ( χορωδίες, χορευτικά παραδοσιακά και Latin).

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις
Ο Σύλλογος μας πρόθυμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου με όλα του τα σχήματα, όταν προσκληθούν.